Actualitat

Una trentena de professionals de CODEC i de CARES s’incorporen a l’empresa ordinària

10/12/2020

Un total de 29 treballadors de CODEC y de CARES s’han incorporat a l’empresa ordinària aquest mes de novembre, assumint la gestió del magatzem d’una empresa client i responsabilitzant-se de l’organització i la realització de les tasques de picking (preparació de comandes) que s’hi duen a terme.

Del total de persones incorporades, 22 eren professionals de l’Empresa d’Inserció CODEC, els quals, juntament amb dos tècnics d’acompanyament a la producció, estaven duent a terme l’itinerari formatiu en Auxiliar de Magatzem. Al llarg d’aquest itinerari es realitzen formacions de prevenció de riscos laborals, d’ús del transpalet elèctric, d’higiene postural i de manipulació d’aliments, així com la formació teòrico-pràctica necessària per a l’obtenció del carnet de carretoner -en cas de realitzar tasques de carretoner-. Juntament amb la millora de la seva formació, durant el seu pas per CODEC els treballadors van poder adquirir experiència i especialitzar-se en l’operativa de preparació de comandes que ara duen a terme directament contractats per l’empresa ordinària.

Les set persones restants eren professionals amb disCapacitat de Fundació CARES. Durant els anys de feina a CARES abans de la incorporació a l’empresa ordinària, aquests professionals van adquirir experiència en les mateixes tasques que ara duen a terme, i van anar assumint tasques de més responsabilitat: tres dels professionals que inicialment vam començar el seu pas per la fundació com a operaris de magatzem, han anat promocionant i, abans de fer el salt a l’empresa ordinària, duien a terme tasques de carretoner, de recepció i control de qualitat, i de monitor operatiu.

Amb la contractació directa d’aquests 29 professionals, la resta de treballadors de CARES i CODEC es desvinculen de la gestió del magatzem, que ha estat assumida pels professionals incorporats, i inicien una nova activitat per a la mateixa empresa.

El projecte de Sant Cugat es va iniciar fa deu anys i és exemple de com la col·laboració i el treball conjunt entre les entitats socials no lucratives i les empreses del mercat ordinari son imprescindibles per a la inclusió en el mercat laboral dels col·lectius vulnerables. Desitgem molta sort als nostres companys i companyes que s’han incorporat a l’empresa de Sant Cugat i els animen a continuar endavant amb l’actitud i el treball que ha permès assolir aquest èxit sociolaboral.