Actualitat

Dotze joves en situació d’exclusió social s’incorporen als serveis logístics de CODEC

13/02/2023

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb l’Associació Missatgers per la Pau Catalunya i el centre de formació APEC Granollers que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves

Un total de dotze joves d’entre 16 i 25 anys que es troben en situació d’exclusió social s’han incorporat com a treballadors a diferents serveis logístics de l’Empresa d’Inserció CODEC. La contractació, que té com a objectiu millorar la seva ocupabilitat, s’ha dut a terme en el marc del programa Formació Professional Ocupacional Dual convocat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El projecte es du a terme conjuntament amb l’Associació Missatgers per la Pau Catalunya, que actua com a entitat impulsora i s’encarrega d’oferir orientació i acompanyament als joves, i amb el centre de formació APEC de Granollers, on els joves milloraran la seva formació.

Al llarg d’un any, els joves treballaran amb un contracte de formació i aprenentatge, el que els permetrà dedicar el 35% de la seva jornada laboral a formar-se i cursar el Certificat de Professionalitat en Activitats Auxiliars de Magatzem, títol que acredita de manera oficial els coneixements i habilitats professionals necessaris per treballar en un magatzem. Durant el 65% restant de la seva jornada laboral, els joves treballaran a diferents serveis logístics de CODEC, on adquiriran experiència com a operaris de magatzem, adquirint pràctica i duent a terme diferents tasques relacionades amb la recepció, col·locació i expedició de càrregues, la preparació de comandes i la seva manipulació, alhora que posaran en pràctica les diferents rutines i habilitats necessàries en un entorn laboral.

La selecció dels joves participants del projecte l’ha duta a terme Missatgers per la Pau. Es tracta de joves que es troben en situació d’exclusió social, a l’atur, i amb un baix nivell formatiu. En la majoria de casos, aquesta serà la seva primera experiència laboral.

 

L’actuació a la que fa referència aquesta notícia forma part de la convocatòria de subvencions del Programa Formació Professional Ocupacions Dual (SOC – FPODUAL) i ha estat finançada amb càrrec als fons europeus del Servei Públic d’Ocupació Estatal