Actualitat

Nova col·laboració amb NASCO per fer arribar material informàtic a Ghana

10/02/2021

L’Empresa d’Inserció CODEC i Fundació CARES amplien la seva col·laboració amb l’ONG NASCO Feeding Minds per fer arribar material informàtic a centres de formació de Ghana. Des de mitjans de novembre, el material informàtic que NASCO està recollint s’emmagatzema en un dels magatzems de CODEC i CARES, on també es paletitza. Una vegada el volum de material recollit sigui suficient, els equips informàtics s’enviaran a Ghana.

La col·laboració de CARES i de CODEC amb aquesta ONG es va iniciar el 2018, amb la cerca d’una naviliera per fer arribar el material informàtic al port d’Accra, la capital de Ghana, i s’amplia ara amb la cessió d’espai per a l’emmagatzematge.

Fundada el 2012 per Ousman Umar, NASCO Feeding Minds treballa per proporcionar accés a la informació i a l’educació als i les joves de Ghana, i així evitar que acabin migrant cap a Europa, procés que, en moltes ocasions, acaba sent mortal. Convençut que l’educació és l’eina que pot canviar qualsevol societat, l’any 2012 Ousman Umar -que va passar per un procés migratori quan era menor d’edat- va comparar 45 ordinadors amb el seu sou i els va fer arribar a una escola secundària del nord de Ghana.

Actualment, l’entitat rep donacions d’equips informàtics de part de diferents empreses, i posa aquestes eines a l’abast dels joves ghanesos, familiaritzant-los amb l’ús d’aquests equips i millorant el seu accés a la informació. En els últims vuit anys, més de 200.000 alumnes han passat per les onze aules que l’entitat té actualment en funcionament al país africà.